Recent News

Vetëm një: BALZAK!

8th Qershor 2022

Viktor Hygoi e konsideroi Balzakun, si një nga shkrimtarët më të mëdhenj të shekullit të 19-të, çka do ta shprehte me forcë dhe fuqimisht në

Poeti përtac ëndërrimtar

1st Qershor 2022

Miku i pakrahasueshëm, i dashuruari i përzemërt, poeti qesëndisës dhe pijanec, përtaci ëndërrimtar, nxënësi i përjetshëm në fund të klasës që u bë shkrimtar. Çertifikata

I lirë! Pol Elyar…

31st Maj 2022

“Na duhen vetëm disa fjalë për të shprehur thelbësoren; na duhen të gjitha fjalët për ta bërë atë reale” Pol Elyar konsiderohet poeti më i

“ZOTËRIA QESHARAK”

27th Maj 2022

Një shpikje që i dha çmimin “Nobel” në vitin 1997, me motivacionin e mëposhtëm: “duke ndjekur traditën e shakave mesjetare, ai u tall me pushtetin

Çfarë është Libri?

26th Maj 2022

Eseist, profesor shkrimtar, përkthyes, filozof, semiolog: trashëgimia nga Umberto Eco në kulturën italiane, është e pamatshme. Ndërsa librin, ai do ta përmblidhte esencialisht: Librat që

Registration

Forgotten Password?