Blog

Vladimir Korolenko

6th June 2023

Një kritik rus shkroi dikur: “Muzikanti i verbër është fjala e fundit e përsosmërisë, një nga veprat më të admirueshme që bota letrare ka numëruar

“Një zemër e dobët”

6th June 2023

“Një zemër e dobët” është një nga tregimet e shkurtra më të hershme të Dostojevskit dhe fokusohet në tragjedinë e Vasja Shumkovit, një i ri

Italo Kalvino

3rd June 2023

Merreni jetën lehtë – Mësimi i Italo Kalvinos, të cilin ende nuk e kemi mësuar Ndërgjegjësohemi për kulturën, vetëm kur ndodh ndonjë përvjetor: kjo ndodh

Jasunari Kavabata

2nd June 2023

Por ti duhet të jetosh! Jeto për mua! Novela “Bukuroshet e fjetura” konsiderohet si “kënga e mjellmës” e Jasunari Kavabatas. Nobelisti na fton të kalojmë pesë net

Registration

Forgotten Password?