libra online

Herman Hese “Endacaku Knulp”

21st May 2024

Veprat e nobelistit janë një dialog i vazhdueshëm me jetën. Në brendinë e faqeve lexojmë gjithë shqetësimin e një shpirti rebel dhe thellësisht të ndjeshëm

“Biblioteka e Babelit”

23rd April 2024

Në Ditën Botërore të Librit citojmë historinë ikonë të Borgesit “Biblioteka e Babelit”, në të cilën përshkruhet një “bibliovers” i paaanë. Një tekst metafizik shndërruar

“Kozeta” Viktor Hygo

19th April 2024

“Jetojmë në një shoqëri të zymtë. T’ia dalësh mbanë, ky është mësimi i rrënjosur nga kalbëzimi dominues. Le të themi se nuk ka gjë më

Italo Kalvino

3rd June 2023

Merreni jetën lehtë – Mësimi i Italo Kalvinos, të cilin ende nuk e kemi mësuar Ndërgjegjësohemi për kulturën, vetëm kur ndodh ndonjë përvjetor: kjo ndodh

Registration

Forgotten Password?