konica.al

Volteri – njeriu i letrave

30th November 2023

Jeta e tij është një roman me aventura të shumta, ku përmbysjet e fatit kanë pësuar shpesh goditje madhështie. Volteri lindi më 21 nëntor 1694,

“Aladini dhe llamba magjike”

29th September 2023

Historia e Aladinit është një histori klasike e shndërruar në një nga përrallat më të njohura dhe më të ritreguara të të gjitha kohërave. Është

Zhan Zhak Rusoi

29th September 2023

Bota e realitetit ka kufijtë e vet, bota e imagjinatës është pa kufij. Me çdo vlerësim, Zhan Zhak Rusoi (1712-1778) është një nga filozofët perëndimorë

E krishterë jashtë kishës

5th September 2023

E lindur në Paris më 3 shkurt 1909, ajo jetoi një jetë plot suksese letrare, por edhe ngjarje dramatike. E famshme për largimin nga profesioni

Paradoksi i Rusoit

19th July 2023

Sipas Rusoit, virtyti i vërtetë është aftësia për ta vënë të mirën kolektive përpara interesit individual. Më 24 korrik 1749, filozofi Denis Didëro, një nga

Registration

Forgotten Password?