botimet nazarko

Çërçilli dhe Bonaparti

30th November 2023

Nëse e tashmja përpiqet të gjykojnë të shkuarën, do të humbasë të ardhmen Ndërsa mund të duket e mundshme që Napoloni frymëzoi udhëheqjen ushtarake të

Volteri – njeriu i letrave

30th November 2023

Jeta e tij është një roman me aventura të shumta, ku përmbysjet e fatit kanë pësuar shpesh goditje madhështie. Volteri lindi më 21 nëntor 1694,

Kamy ishte një mendim

13th November 2023

Forca e një shkrimtari nuk shihet vetëm nga suksesi i librave të tij, apo nga çmimet e fituara, por edhe nga aftësia për të ndikuar

“Aladini dhe llamba magjike”

29th September 2023

Historia e Aladinit është një histori klasike e shndërruar në një nga përrallat më të njohura dhe më të ritreguara të të gjitha kohërave. Është

Zhan Zhak Rusoi

29th September 2023

Bota e realitetit ka kufijtë e vet, bota e imagjinatës është pa kufij. Me çdo vlerësim, Zhan Zhak Rusoi (1712-1778) është një nga filozofët perëndimorë

E krishterë jashtë kishës

5th September 2023

E lindur në Paris më 3 shkurt 1909, ajo jetoi një jetë plot suksese letrare, por edhe ngjarje dramatike. E famshme për largimin nga profesioni

Registration

Forgotten Password?