blog

“Biblioteka e Babelit”

23rd April 2024

Në Ditën Botërore të Librit citojmë historinë ikonë të Borgesit “Biblioteka e Babelit”, në të cilën përshkruhet një “bibliovers” i paaanë. Një tekst metafizik shndërruar

“Aladini dhe llamba magjike”

29th September 2023

Historia e Aladinit është një histori klasike e shndërruar në një nga përrallat më të njohura dhe më të ritreguara të të gjitha kohërave. Është

Zhan Zhak Rusoi

29th September 2023

Bota e realitetit ka kufijtë e vet, bota e imagjinatës është pa kufij. Me çdo vlerësim, Zhan Zhak Rusoi (1712-1778) është një nga filozofët perëndimorë

E krishterë jashtë kishës

5th September 2023

E lindur në Paris më 3 shkurt 1909, ajo jetoi një jetë plot suksese letrare, por edhe ngjarje dramatike. E famshme për largimin nga profesioni

Registration

Forgotten Password?