Recent News

Ati i realizmit socialist

28th Shtator 2022

Penës së Maksim Gorkit i detyrohemi romanet, që, në kapërcyellin e shekujve XIX dhe XX, i dhanë jetë dhe substancë realizmit socialist. Falë tij, të

HORLA

23rd Shtator 2022

Në veprat e Mopasanit, gjejmë ndikimin e Zolas, Floberit dhe Shopenhauerit. Romanet dhe tregimet e shkurta rrjedhin natyrshëm në rrymën realiste dhe paraqesin tipare të

Na duhet, një mendje e hekurt

16th Shtator 2022

Parashikoi contreculture (kundërkulturën), paralajmëroi neofeminizmin, qesëndiste populizmin amerikan, pa kthimin e marrëzisë së mundshme në pushtet. Gjeniu i konfliktit të brendshëm, për ata që dinë

Libri i librave

12th Shtator 2022

Bibla, nuk përcakton frutin e ndaluar të vjelë nga pema. Edhe këtu mund të ketë pasur një problem përkthimi me mutacionin e fjalës “malum” në

Poeti më i madh turk

9th Shtator 2022

Poet i dashurisë për jetën, për luftën, por edhe poet i dashurisë që jetoi me pasion. Në kompozimet kushtuar dashurive të mëdha që i kanë

Kryevepra e “vrazhdë”

8th Shtator 2022

Një nga personazhet më të neveritshme në letërsinë ruse: Një Hero i Kohës Sonë Romani është një përmbledhje me tregime të shkurtra, për një personazh

Registration

Forgotten Password?