Recent News

Dashuria e vërtetë

15th December 2023

Khalil Gibran, poeti, piktori dhe filozofi libanezo-amerikan, i dha botës një trashëgimi të gjerë letrare dhe ndër veprat e tij më të njohura spikat poezia

“Murgu i zi & Njeriu në këllëf”

15th December 2023

Kolosi i letërsisë ruse, mjek dhe shkrimtar, krijon një vepër e cila fillimisht paraqet nostalgji sentimentale dhe ekzotizëm sllav. Ai vetë shkruan: “Mjekësia është gruaja

Snobizmi është sëmundje e shpirtit.

15th December 2023

Artur Shnitzler Në epokën tonë, snobizmi është një sëmundje kaq e përhapur e shpirtit, saqë pothuajse mund t’i atribuohet një karakter endemik dhe të krahasohet

Borges – Verbëria e fatit

30th November 2023

Njëqind vjet më parë, në vitin 1923, në rrugët e Buenos Airesit do të lindte një poet – 24-vjeçari Hoze Luis Borges. Me përmbledhjen e parë

Çërçilli dhe Bonaparti

30th November 2023

Nëse e tashmja përpiqet të gjykojnë të shkuarën, do të humbasë të ardhmen Ndërsa mund të duket e mundshme që Napoloni frymëzoi udhëheqjen ushtarake të

Nyx – perëndesha e natës

30th November 2023

Nyx, perëndesha enigmatike e natës, është një figurë e mbuluar me zymtësi ​​dhe intriga. Origjina e saj mund të gjurmohet që në fillimet e mitologjisë greke,

Registration

Forgotten Password?