&

Natë

0 Ratings

Titulli: Natë Gjinia: Autobiografik⠀⠀⠀⠀⠀ Autori: Eli Vizel⠀⠀⠀⠀ Përktheu: Edvin Shvarc Çmimi: 100 L Numri i faqeve: 158 fq

Shto në Librari

Overview

Vepra “Natë” sjell në shqip nga përkthyesi Edvin Shvarc e nobelistit Eli Vizel është një mishërim i dhimbshëm i jetës dhe i realitetit. Në libër, autori dëshmon gjithçka ka jetuar ndërmjet viteve 1942 et 1945, së bashku me familjen në Aushvic.

“Natë” është rrëfimi therës i kujtimeve nga kampi i përqendrimit, ku së bashku me të atin ndau urinë, të ftohtin, goditjet, torturat… por edhe turpi i humbjes së dinjitetit të burrit, kur nuk i përgjigjet të atit në çastet kur ai ishte duke dhënë shpirt. Me armët e dhembshurisë, të dashurisë dhe herë-herë të mërzisë, kjo vepër dhe kjo jetë do të shndërrohen në betejë midis dyshimit dhe besimit, dëshpërimit dhe mirëbesimit, harresës dhe kujtimit

Customer Reviews

Average customer rating

0 Ratings
Be the first to review “Natë”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

There are no reviews yet.

SHARE THIS BOOK

Registration

Forgotten Password?