Recent News

Tomas Man “Lumturia”

4th June 2024

“E qeshura është një rreze dielli e shpirtit” “Në libra nuk gjejmë asgjë tjetër, përveç vetvetes. Çuditërisht kjo na jep gjithmonë kënaqësi të madhe dhe

Artisti i lirisë – Salvador Dali

21st May 2024

Një nga artistët më në zë të shekullit XX, piktor, skulptor, shkrimtar, regjisor dhe dizajner, mbi të gjitha një nga eksponentët kryesorë të surrealizmit. Aftësi

Herman Hese “Endacaku Knulp”

21st May 2024

Veprat e nobelistit janë një dialog i vazhdueshëm me jetën. Në brendinë e faqeve lexojmë gjithë shqetësimin e një shpirti rebel dhe thellësisht të ndjeshëm

“Biblioteka e Babelit”

23rd April 2024

Në Ditën Botërore të Librit citojmë historinë ikonë të Borgesit “Biblioteka e Babelit”, në të cilën përshkruhet një “bibliovers” i paaanë. Një tekst metafizik shndërruar

“Kozeta” Viktor Hygo

19th April 2024

“Jetojmë në një shoqëri të zymtë. T’ia dalësh mbanë, ky është mësimi i rrënjosur nga kalbëzimi dominues. Le të themi se nuk ka gjë më

Mihal Eminesku – poeti i përjetësisë

6th March 2024

Poeti, shkrimtari, filologu, gazetari dhe politikani i shquar, Mihal Eminesku, lindi më 15 janar 1850. Poezia e tij është padyshim një shprehje e ndjenjës romantike evropiane në formën origjinale dhe

Registration

Forgotten Password?