&

Sozia

0 Ratings

Titulli: Sozia Gjinia: Roman Autori: Fjodor Dostojevski Përktheu: Diamanda Dushi Çmimi: 100 L Numri i faqeve: 184

Shto në Librari

Overview

DOSTOJEVSKI: një tjetër mjeshtër i fjalës, përfaqësues i shekullit të 19-të!

Është konsideruar si një prej romancierëve të mëdhenj rusë, nga ku janë influencuar edhe shumë shkrimtarë të tjerë pasardhës. Para së të bëhej shkrimtar Dostojevski që në adoleshencë ka qenë një lexues pasionant.

Romani dostojevskian paraqitet si një konfrontim i këndvështrimeve “ekzistenciale” midis personazheve të ndryshme, këndvështrime që shprehen në stile të ndryshme. Dostojevski i kushton një kujdes të veçantë realizmit të dialogëve, duke përdorur shprehje popullore, digresione, ndërprerje etj.
Ka shkruar: “Idioti”, “Analet e Petërburgut”, “Krim dhe ndëshkim”, “Vëllezërit Karamazov” etj

Customer Reviews

Average customer rating

0 Ratings
Be the first to review “Sozia”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

There are no reviews yet.

SHARE THIS BOOK

Registration

Forgotten Password?