Author: admin

Mihal Eminesku – poeti i përjetësisë

6th March 2024

Poeti, shkrimtari, filologu, gazetari dhe politikani i shquar, Mihal Eminesku, lindi më 15 janar 1850. Poezia e tij është padyshim një shprehje e ndjenjës romantike evropiane në formën origjinale dhe

Nefertiti – bukuroshja e Egjiptit

8th January 2024

Gruaja fisnike mbretërore e faraonit Akhenaten, Nefertiti njihet prej kohësh për bukurinë e saj, mirëpo egjiptologët e sotëm po eksplorojnë për një tjetër dimension të

Poeti që foli shqip

8th January 2024

Llazar Gusho ose Lasgush Poradeci lindi më 27 dhjetor 1899 në Pogradec, në një familje me tradita atdhetare. Autori e jetoi Rilindjen në periudhën e

Lumturia

26th December 2023

(Maria Venturini) Nuk është e lehtë të jesh i sjellshëm me arrogantët, torollakët mendjemëdhenj, kokëfortët, gënjeshtarët e kapur në flagrancë. Nuk është e nevojshme të jesh,

Zot o Zot për hir të vet

26th December 2023

Zot o Zot për hir të vet më urdhëron të marr kalemin, dhe në shekullin njëzet të këndoj stërgjysh Ademin. Ta vajtoj sidomos, jeta qenka

Registration

Forgotten Password?