Month: June 30, 2022

Kush e ndjek Servantesin?..

30th June 2022

Që në vitet e universitetit, djaloshi shfaqi shpirtin kritik, humorin dhe ambiciet e tij për të shkruar. Meqë kishte rënë në dashuri me një kushërirë,

Apolitik. Shkrimtari i luftës

23rd June 2022

… “Një tetar hiqet zvarrë përgjatë gjysmë miljeje vetëm me krahë, duke tërhequr nga pas këmbët, me të dy gjunjët e copëtuar. Një tjetër ia

Tregimi i shkurtër

17th June 2022

Romantik apo realist? Historian apo romancier? Bonapartist apo liberal? Serioz apo ironik? Prosper Merime është pak nga të gjitha këto, por jo vetëm. E ka

Jeta vazhdon gjithsesi

13th June 2022

Haruki Murakami, shkrimtari japonez i përkthyer në mbi 50 gjuhë dhe autori më i shitur në të gjithë botën, lindi në vitin 1949 në Kioto

Të ëndërrosh pa reshtur

10th June 2022

Krijimtaria artistike e Marsel Prustit është një ide e emancipuar për kohën dhe kujtesën emocionale, sikurse aktivitetet e artit që duhet të ofrojnë komunitete të

Vetëm një: BALZAK!

8th June 2022

Viktor Hygoi e konsideroi Balzakun, si një nga shkrimtarët më të mëdhenj të shekullit të 19-të, çka do ta shprehte me forcë dhe fuqimisht në

Registration

Forgotten Password?