Month: November 30, 2023

Borges – Verbëria e fatit

30th November 2023

Njëqind vjet më parë, në vitin 1923, në rrugët e Buenos Airesit do të lindte një poet – 24-vjeçari Hoze Luis Borges. Me përmbledhjen e parë

Çërçilli dhe Bonaparti

30th November 2023

Nëse e tashmja përpiqet të gjykojnë të shkuarën, do të humbasë të ardhmen Ndërsa mund të duket e mundshme që Napoloni frymëzoi udhëheqjen ushtarake të

Nyx – perëndesha e natës

30th November 2023

Nyx, perëndesha enigmatike e natës, është një figurë e mbuluar me zymtësi ​​dhe intriga. Origjina e saj mund të gjurmohet që në fillimet e mitologjisë greke,

Volteri – njeriu i letrave

30th November 2023

Jeta e tij është një roman me aventura të shumta, ku përmbysjet e fatit kanë pësuar shpesh goditje madhështie. Volteri lindi më 21 nëntor 1694,

Pushteti i vetmitarit

13th November 2023

Përgjigja më e mirë ndaj zemërimit është heshtja. Stoicizmi shpesh portretizohet si i ashpër dhe i pamëshirshëm, megjithatë adhuruesit këmbëngulin se stoicizmi është një mënyrë

Kamy ishte një mendim

13th November 2023

Forca e një shkrimtari nuk shihet vetëm nga suksesi i librave të tij, apo nga çmimet e fituara, por edhe nga aftësia për të ndikuar

Mjeshtri i heshtjes

3rd November 2023

Fëmija plëngprishës i letrave franceze, Artur Rëmbo, shkroi kryeveprat “Varka e dehur” dhe “Një stinë në ferr”, kur ishte vetëm adoleshent. Së bashku me Bodëlerin,

Registration

Forgotten Password?