Month: September 30, 2022

Ne kemi Konicën

29th September 2022

“Ndërroj jetë me mejtimin se ju jeni njerëzit që më keni kuptuar më qartë në këtë dhe. Nuk do të më tretë dheu, nëse ti

Ati i realizmit socialist

28th September 2022

Penës së Maksim Gorkit i detyrohemi romanet, që, në kapërcyellin e shekujve XIX dhe XX, i dhanë jetë dhe substancë realizmit socialist. Falë tij, të

HORLA

23rd September 2022

Në veprat e Mopasanit, gjejmë ndikimin e Zolas, Floberit dhe Shopenhauerit. Romanet dhe tregimet e shkurta rrjedhin natyrshëm në rrymën realiste dhe paraqesin tipare të

Na duhet, një mendje e hekurt

16th September 2022

Parashikoi contreculture (kundërkulturën), paralajmëroi neofeminizmin, qesëndiste populizmin amerikan, pa kthimin e marrëzisë së mundshme në pushtet. Gjeniu i konfliktit të brendshëm, për ata që dinë

Libri i librave

12th September 2022

Bibla, nuk përcakton frutin e ndaluar të vjelë nga pema. Edhe këtu mund të ketë pasur një problem përkthimi me mutacionin e fjalës “malum” në

Poeti më i madh turk

9th September 2022

Poet i dashurisë për jetën, për luftën, por edhe poet i dashurisë që jetoi me pasion. Në kompozimet kushtuar dashurive të mëdha që i kanë

Kryevepra e “vrazhdë”

8th September 2022

Një nga personazhet më të neveritshme në letërsinë ruse: Një Hero i Kohës Sonë Romani është një përmbledhje me tregime të shkurtra, për një personazh

Registration

Forgotten Password?