Author: admin

Poeti i Popullit

11th November 2021

Nobelisti Pablo Neruda mbetet poeti më i vlerësuar dhe më i njohur i letërsisë lationo-amerikane, mjeshtri i përjetshëm i vjershërimit për dashurinë dhe dëshpërimin. Krahas

Me penën e Turgenjevit…

10th November 2021

          Ujkun sado që ta ushqesh, vështrimin gjithnjë do ta ketë nga pylli. Mjeshtri i penës, Ivan Sergejeviç Turgenjev, tri vjet

Të lexosh DOSTOJEVSKIN

4th November 2021

“E bukura do të shpëtojë botën”… me këto pak fjalë, Dostojevski tregon se ka ditur të gjejë, edhe pse në një ekzistencë të mbushur me

Napoloni, heroi i letërsisë

3rd November 2021

          Imagjinata qeveris botën.   Një herë perandori i Shën Helenës do shprehej: “Ç’roman kjo jeta ime!”, thua ta kishte parashikuar

Registration

Forgotten Password?