Month: December 26, 2023

Lumturia

26th December 2023

(Maria Venturini) Nuk është e lehtë të jesh i sjellshëm me arrogantët, torollakët mendjemëdhenj, kokëfortët, gënjeshtarët e kapur në flagrancë. Nuk është e nevojshme të jesh,

Zot o Zot për hir të vet

26th December 2023

Zot o Zot për hir të vet më urdhëron të marr kalemin, dhe në shekullin njëzet të këndoj stërgjysh Ademin. Ta vajtoj sidomos, jeta qenka

Dua të jetoj sipas mënyrës sime

25th December 2023

Luis de Leon, lindur në Belmonte të Spanjës (rreth 1527-1528), në një familje hebrenjsh të konvertuar në krishterim, përfaqëson pikëbashkimin midis kulturës biblike dhe klasike,

Gëzuar Krishtlindjet!

25th December 2023

Krishtlindja nuk është një periudhë dhe as një stinë, por një gjendje shpirtërore. Të duash paqen dhe vullnetin e mirë, të jesh i pasur me

Dashuria e vërtetë

15th December 2023

Khalil Gibran, poeti, piktori dhe filozofi libanezo-amerikan, i dha botës një trashëgimi të gjerë letrare dhe ndër veprat e tij më të njohura spikat poezia

Registration

Forgotten Password?