Month: September 29, 2023

“Aladini dhe llamba magjike”

29th September 2023

Historia e Aladinit është një histori klasike e shndërruar në një nga përrallat më të njohura dhe më të ritreguara të të gjitha kohërave. Është

Zhan Zhak Rusoi

29th September 2023

Bota e realitetit ka kufijtë e vet, bota e imagjinatës është pa kufij. Me çdo vlerësim, Zhan Zhak Rusoi (1712-1778) është një nga filozofët perëndimorë

Balzaku – një shpirt i madh

19th September 2023

Dashuria është si era, asnjëherë nuk e dimë se nga na vjen. Balzaku është padyshim një nga personazhet më magjepsëse në letërsi dhe jo vetëm

“Manon Lesko”

19th September 2023

E pavarur, e shpenguar, instinktive, por asnjëherë perverse apo vulgare, Manon mishëron hijshëm stereotipin e femrës së paarritshme, ndërsa Des Grieux i butë dhe i

Të duash është gjysma e besimit

14th September 2023

Shpesh besimi është i vështirë të fitohet jo vetëm tek të tjerët, por edhe tek vetvetja. Frazat mbi besimin mund të jenë frymëzim ose ngushëllim në kohë

“Jeta ime” – Anton Çehov

14th September 2023

Qoftë profesioni që zgjedh të ndjekë, apo jeta bashkëshortore, ai do të zbulojë se dashuria dhe respekti për lirinë kanë një çmim tmerrësisht të lartë

Registration

Forgotten Password?