Month: March 31, 2023

Shpirti është vetëdije!

30th March 2023

Shpirti është ajo forcë vitale që dallon nga trupi, i cili, në shumicën e besimeve, i mbijeton vdekjes. Është diçka shpirtërore, madje është vetë thelbi

Pse ishte anarkist Leon Tolstoi?

24th March 2023

Çfarëdolloj autoriteti ai e konsideronte dhunë dhe, për këtë arsye, sugjeronte të refuzohej. Në të vërtetë, Tolstoi, me disa përjashtime, mund të quhet anarkist. Ai

Poezia e Pablo Nerudës

22nd March 2023

“Poezia erdhi të më kërkonte” E përkujtojmë Ditën Botërore të Poezisë me lirikën e mrekullueshme të Pablo Nerudës, që përshkruan origjinën e frymëzimit poetik. Si

Bota përrallore e Kaminskit

20th March 2023

Bota e Andre Kaminskit është si një fishekzjarr i mahnitshëm. Gjithmonë në lëvizje si jeta e tij dhe si rrugëtimi i jetës përtej të zakonshmes.

Registration

Forgotten Password?