Recent News

Nefertiti – bukuroshja e Egjiptit

8th January 2024

Gruaja fisnike mbretërore e faraonit Akhenaten, Nefertiti njihet prej kohësh për bukurinë e saj, mirëpo egjiptologët e sotëm po eksplorojnë për një tjetër dimension të

Poeti që foli shqip

8th January 2024

Llazar Gusho ose Lasgush Poradeci lindi më 27 dhjetor 1899 në Pogradec, në një familje me tradita atdhetare. Autori e jetoi Rilindjen në periudhën e

Lumturia

26th December 2023

(Maria Venturini) Nuk është e lehtë të jesh i sjellshëm me arrogantët, torollakët mendjemëdhenj, kokëfortët, gënjeshtarët e kapur në flagrancë. Nuk është e nevojshme të jesh,

Zot o Zot për hir të vet

26th December 2023

Zot o Zot për hir të vet më urdhëron të marr kalemin, dhe në shekullin njëzet të këndoj stërgjysh Ademin. Ta vajtoj sidomos, jeta qenka

Dua të jetoj sipas mënyrës sime

25th December 2023

Luis de Leon, lindur në Belmonte të Spanjës (rreth 1527-1528), në një familje hebrenjsh të konvertuar në krishterim, përfaqëson pikëbashkimin midis kulturës biblike dhe klasike,

Gëzuar Krishtlindjet!

25th December 2023

Krishtlindja nuk është një periudhë dhe as një stinë, por një gjendje shpirtërore. Të duash paqen dhe vullnetin e mirë, të jesh i pasur me

Registration

Forgotten Password?