Month: October 26, 2023

Viktor Hygo, njeriu që jeton

18th October 2023

Viktor Hygo është një Himalaje shumëkreshpash, tejet të pjerrëta, pothuajse të paarritshme nga pasardhësit, një shkrimtar shumëplanësh. Një monument i pasur dhe i bollshëm letrar

Gabriel Garsia Markez

13th October 2023

Nga librat më të bukur e deri tek esetë më të rëndësishme, fjalitë e nobelistit kanë lënë gjurmë të pashlyeshme në letërsinë botërore, përmes romaneve

Përse të shkruajmë? 

11th October 2023

Është një pyetje universale, që nuk ka vetëm një përgjigje, por miliona, madje miliarda përgjigje. Një të tillë po ua japim përmes njohurive shekullore të

Pablo Neruda

11th October 2023

Fjala është një krah i heshtjes. Pablo Neruda, një nga poetët më të rëndësishëm të letërsisë latinoamerikane dhe fitues i çmimit “Nobel” për letërsinë në

Registration

Forgotten Password?