Month: November 30, 2021

Gjeniu aventurier i letrave

30th November 2021

Uilliam Folkner e përkufizoi Mark Tuenin si “atin” e letërsisë amerikane. Megjithëse, atëbotë gazetarët e shihnin Samuel Langhorne Clemens si filozof, intelektual me pamje aventurieri,

Prusti, shkrimtari i nostalgjisë

18th November 2021

Marsel Prusti përveç se një prej shkrimtarëve më të mëdhenj francezë, ishte njëherazi kritik, eseist. Për adhuruesit e letërsisë, vepra e tij më e gjatë

Poeti i Popullit

11th November 2021

Nobelisti Pablo Neruda mbetet poeti më i vlerësuar dhe më i njohur i letërsisë lationo-amerikane, mjeshtri i përjetshëm i vjershërimit për dashurinë dhe dëshpërimin. Krahas

Me penën e Turgenjevit…

10th November 2021

          Ujkun sado që ta ushqesh, vështrimin gjithnjë do ta ketë nga pylli. Mjeshtri i penës, Ivan Sergejeviç Turgenjev, tri vjet

Të lexosh DOSTOJEVSKIN

4th November 2021

“E bukura do të shpëtojë botën”… me këto pak fjalë, Dostojevski tregon se ka ditur të gjejë, edhe pse në një ekzistencë të mbushur me

Napoloni, heroi i letërsisë

3rd November 2021

          Imagjinata qeveris botën.   Një herë perandori i Shën Helenës do shprehej: “Ç’roman kjo jeta ime!”, thua ta kishte parashikuar

Registration

Forgotten Password?