Recent News

I lirë! Pol Elyar…

31st Maj 2022

“Na duhen vetëm disa fjalë për të shprehur thelbësoren; na duhen të gjitha fjalët për ta bërë atë reale” Pol Elyar konsiderohet poeti më i

“ZOTËRIA QESHARAK”

27th Maj 2022

Një shpikje që i dha çmimin “Nobel” në vitin 1997, me motivacionin e mëposhtëm: “duke ndjekur traditën e shakave mesjetare, ai u tall me pushtetin

Çfarë është Libri?

26th Maj 2022

Eseist, profesor shkrimtar, përkthyes, filozof, semiolog: trashëgimia nga Umberto Eco në kulturën italiane, është e pamatshme. Ndërsa librin, ai do ta përmblidhte esencialisht: Librat që

Mbreti i shahut: Vladimir Nabokov!

23rd Maj 2022

“Problemet e shahut kërkojnë nga ata që i kompozojnë të njëjtin nivel cilësor që karakterizon çdo kompozim tjetër artistik: origjinalitet, shpikje, harmoni, saktësi, kompleksitet dhe…

Registration

Forgotten Password?