&

Tonio Krëgeri⠀

0 Ratings

Titulli: Tonio Krëgeri⠀ Gjinia: Novelë⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Autori: Tomas Man⠀⠀⠀⠀⠀ Përktheu: Donika Omari⠀⠀⠀ Çmimi: 150 L Numri i faqeve: 98 fq

Shto në Librari

Overview

Kultura dhe letërsia e shekullit të 20-të, nuk mund të kuptohen pa emrin e Tomas Manit, laureuar me çmimin “Nobel” në 1929.

Krijimtaria shumë e pasur e autorit plotëson, nga titulli në titull, atë njohje të natyrës njerëzore, pa të cilën njeriu i kohës sonë do ta kuptonte më pak vetveten. Natyra e tij kërkuese, që synon t’u shkojë gjërave deri në fund, ndjenja e realitetit dhe lidhja me traditat e shëndosha të kulturës e të letërsisë gjermane e botërore.

Për nobelistin njerëzimi ndahet në dy kategori: në njerëz të lumtur, që s’kanë kërkesa shpirtërore, e në njerëz të trishtuar, që vuajnë nga shkaku i këtyre kërkesave. Tonio Krëgeri eksploron temat e artit në jetën e përditshme dhe largimin nga realiteti

Customer Reviews

Average customer rating

0 Ratings
Be the first to review “Tonio Krëgeri⠀”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

There are no reviews yet.

SHARE THIS BOOK

Registration

Forgotten Password?