&

Natë

0 Ratings

Titulli: Natë
Gjinia: Autobiografik⠀⠀⠀⠀⠀
Autori: Eli Vizel⠀⠀⠀⠀
Përktheu: Edvin Shvarc
Cmimi: 150 leke
Numri i faqeve:158 fq

Shto në Librari

Overview

Vepra “Natë”, sjellë në shqip nga përkthyesi Edvin Shvarc e nobelistit Eli Vizel, është një mishërim i dhimbshëm i jetës dhe i realitetit. Në libër, autori dëshmon gjithçka ka jetuar ndërmjet viteve 1942-1945, së bashku me familjen në Aushvic.
“Natë” është rrëfimi therës i kujtimeve nga kampi i përqendrimit, ku ai së bashku me të atin ndau urinë, të ftohtin, goditjet, torturat… por edhe turpi i humbjes së dinjitetit të burrit, që nuk i përgjigjet të atit, në çastet kur ai ishte duke dhënë shpirt.
Me armët e dhembshurisë, të dashurisë dhe herë-herë të mërzisë, kjo vepër dhe kjo jetë do të shndërrohen në betejë midis dyshimit dhe besimit, dëshpërimit dhe mirëbesimit, harresës dhe kujtimit
Customer Reviews

Average customer rating

0 Ratings
Be the first to review “Natë”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

There are no reviews yet.

SHARE THIS BOOK

Registration

Forgotten Password?