&

Mbrëmje e bekuar

0 Ratings

Autori: Nagip Mahfuz Përktheu: Lili Bare Gjinia: Novelë Çmimi: 100 lekë Numri i faqeve: 63 fq

Shto në Librari

Overview

Nagib Mahfuz është i vetmi shkrimtar egjiptian që ka marrë çmimin “Nobel” në letërsi. “Mbrëmje e bekuar” është paraqitja e një Egjipti bashkëkohor shpeshherë disi i ngathët për të harmonizuar tradicionalen me modernen. Nga e kaluara e tyre shfaqen papritur “zëra, ngjyra, rrahje zemrash”, që rrëfyesi i sjell si të gjalla.

“Mbrëmje e bekuar” paraqet kujtimet e një pensionisti, të vetmuar dhe të hidhëruar, i cili sjell dhimbjen e ekzistencës së tij, dashurinë e tij të ndaluar me një vajzë të bukur dhe të duruar, peshën e hidhur të traditave, vështirësitë e papritura të jetës së një funksionari.

Customer Reviews

Average customer rating

0 Ratings
Be the first to review “Mbrëmje e bekuar”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

There are no reviews yet.

SHARE THIS BOOK

Registration

Forgotten Password?