&

Heshtja e detit

0 Ratings

Autori: Verkor Përktheu: Misto Treska, Donika Omari Gjinia: Novela Çmimi: 100 lekë Numri i faqeve: 77 fq  

Shto në Librari

Overview

Novela e botuar në vitin 1942, është libri kult që e ngarkoi zyrtarisht autorin e saj, Verkorin, me emrin e vërtetë Jean Bruller, si një nga shkrimtarët e Rezistencës ndaj nazizmit.

      Historia portretizon jetën e një familjeje franceze, që përballet me heshtjen kundërshtuese të oficerit gjerman, duke zbuluar kështu “jetën nënujore të ndjenjave, dëshirave dhe mendimeve të fshehura që mohojnë dhe luftojnë”.

      Me anë të këtij manifesti Verkori ftonte qytetarët të refuzonin pushtimin gjerman, tradhtinë e Petainit dhe kurthet e propagandës se mbronte martesën e dy popujve, ndërkohë që maskonte barbarinë dhe robërinë. Verkor lindi në Paris më 1902 dhe vdiq në 1991.

Customer Reviews

Average customer rating

0 Ratings
Be the first to review “Heshtja e detit”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

There are no reviews yet.

SHARE THIS BOOK

Registration

Forgotten Password?