Recent News

Tomas Man dhe Gjermania e Gëtes

17th May 2022

“Thuajse të gjitha novelat e Tomas Manit kanë ambicien shumë moderniste, për të qenë reflektim i shoqërisë. Gjatë gjithë veprës së tij, ai do të

NOBELISTË që braktisën shkollën…

29th April 2022

Kur flasim për laureatët e “Nobelit”, mendojmë rëndom për njerëzit më të vlerësuar në fushat e tyre përkatëse. Zakonisht, kjo përkthehet në individë që kanë

Frojdi dhe psikanaliza

28th April 2022

U nominua 12 herë, për NOBELIN. Dinte shumë gjuhë. Veç gjermanishtes, Frojdi fliste anglisht. Kur ishte i ri, mësoi edhe spanjisht, vetëm për të lexuar

Bodler – poeti i mallkuar

27th April 2022

         “Libri është kopsht, është pemëtore, thesar, është festë, si të thuash është një shoqëri, është këshilltar, një mori këshilltarësh.” Sharl Bodleri

Registration

Forgotten Password?