Recent News

Marsel Prusti, mjeshtri i romanit

5th August 2022

Autori i kryeveprës “Në kërkim të kohës së humbur”, Marsel Prusti konsiderohet ndër shkrimtarët më të mëdhenj të shekullit XX. Madhështia dhe origjinaliteti i shkrimtarit

Gjithë jeta… poezisë

2nd August 2022

Vargjet e para na shfaqin një poet, që vuan nga banaliteti i jetës së përditshme dhe që aspiron një parajsë ku gjithçka të ishte Bukuri.

Jeta si roman

8th July 2022

…Stendal është para së gjithash një shkencëtar, me dhuntinë e sensit vëzhgues dhe analizues. Çdo fjali është një përqendrim informacioni. Po ashtu, ai është shumë

Shkrimtari i fantaksur

5th July 2022

I admiruar për fuqinë e tij trilluese, humorin dhe artin e satirës, Çarls Dikens zotëron një zhanër, i cili është ndoshta më pak i njohur,

Kush e ndjek Servantesin?..

30th June 2022

Që në vitet e universitetit, djaloshi shfaqi shpirtin kritik, humorin dhe ambiciet e tij për të shkruar. Meqë kishte rënë në dashuri me një kushërirë,

Apolitik. Shkrimtari i luftës

23rd June 2022

… “Një tetar hiqet zvarrë përgjatë gjysmë miljeje vetëm me krahë, duke tërhequr nga pas këmbët, me të dy gjunjët e copëtuar. Një tjetër ia

Tregimi i shkurtër

17th June 2022

Romantik apo realist? Historian apo romancier? Bonapartist apo liberal? Serioz apo ironik? Prosper Merime është pak nga të gjitha këto, por jo vetëm. E ka

Registration

Forgotten Password?